InstallerGroup

NYHED

11 installatører med samlet omsætning på 1,3 mia. kr. går sammen om at skabe en markedsleder

11 danske installationsvirksomheder er gået sammen med kapitalfonden FSN Capital for at etablere InstallatørGruppen, der fra dag ét bliver en af landets største virksomheder indenfor el-, vvs, fiber, samt ventilations- og kølesystemer med en samlet omsætning på omkring DKK 1,3 mia. InstallatørGruppen går efter at blive markedsleder igennem partnerskaber med lokale installatører over hele Danmark og tage en ledende rolle i at fremme bæredygtighed og energieffektivitet. 

De 11 installatørvirksomheder, som er gået sammen om at skabe InstallatørGruppen, er alle lokale markedsledere inden for deres felt: A-Comfort, Alvent Ventilation, Byens VVS & Blik, CH VVS, El Team Fyn, GL VVS, Jesper Hansen VVS, John Jensen VVS, Kjellerup Group, MH Elektric og WeCon. Målet er, at mange flere lokale installatører på tværs af Danmark bliver en del af Gruppen.

InstallatørGruppen er i udpræget grad baseret på lokal forankring og nære kunderelationer. Alle virksomheder fastholder deres lokale ledelse, medarbejdere, firmanavne og lokationer. Samtidig bliver de alle partnere og medejere af InstallatørGruppen. Det giver virksomhederne mulighed for sammen at levere totalløsninger over hele landet samt drage nytte af InstallatørGruppens stordriftsfordele til at styrke deres lokale markedspositioner.

John Jensen VVS, der er en af virksomhederne i InstallatørGruppen, blev grundlagt i 1962 og administrerende direktør Jesper Leen Jensen er anden generation i familievirksomheden med godt 250 ansatte.

Jesper Leen Jensen forklarer: ”Vi ser store fordele for både vores kunder og medarbejdere i at blive partnere i InstallatørGruppen. Det styrker vores eksisterende kompetencer, giver os mulighed for at dele viden med de andre virksomheder, samt mulighed for at udvikle og tilbyde nye og større løsninger til vores kunder. Samtidigt har det været afgørende for os, at vi som del af InstallatørGruppen, bevarer vores lokale ledelse og firmanavn, lokale tilstedeværelse og tætte relation til vores kunder, hvilket skaber tryghed for både vores kunder, partnere og medarbejdere og er afgørende i forhold til rekruttering.”

Ledelsen i InstallatørGruppen udgøres af administrerende direktør Niels Meidahl og driftsdirektør Peter Frandsen. Peter Frandsen er selv mangeårig ejerleder i Frandsen El, som han stiftede i 2001 og i 2020 solgte til El:con, hvor han indtil for nyligt var salgsdirektør. Han er uddannet installatør og medlem af bestyrelsen i Brancheforeningen TEKNIQ Arbejdsgiverne København.

Peter Frandsen udtaler: ”InstallatørGruppen forener det bedste af to verdener ved at kombinere de enkelte virksomheders lokale forankring og tætte kunderelationer med alle de fordele, der er ved at være del af en større gruppe, hvor man får mulighed for at samarbejde med andre lokale markedsledere med en bred vifte af teknisk ekspertise indenfor el, vvs-, fiber, ventilations- og kølesystemer. Det betyder, at virksomhederne sammen vil kunne tilbyde markedsledende totalløsninger til virksomheder og offentlige kunder i hele landet i konkurrence med andre store virksomheder uden at give køb på den tætte relation til sine kunder, partnere og medarbejdere.”

Niels Meidahl, som bliver administrerende direktør i InstallatørGruppen, er tidligere finansdirektør i bl.a. Nuuday, Fitness World Group, Saint-Gobain Distribution Denmark og H+H International, og har omfattende erfaring med virksomhedssammenlægninger og samarbejde med internationale kapitalfonde.

Niels Meidahl udtaler: ”Det er de enkelte partnervirksomheder, ejere og medarbejdere, der er fundamentet for og som kommer til at tegne InstallatørGruppen. Vi vil alene fokusere på strategiske områder og stordriftsfordele, som kan bidrage til at styrke virksomhedernes position og konkurrenceevne. Gruppens finansielle styrke betyder, at vi kan

fokusere på at udvikle og udvide InstallatørGruppen, og vi har ambitiøse vækstplaner i Danmark. Målet er at opbygge en markedsledende position over de kommende tre år.”

FSN Capital, som står bag InstallatørGruppen, har tidligere haft stor succes med lignende forretningsmodeller i Norden. F.eks. stod FSN Capital også bag svenske Instalco og norske Håndverksgruppen og ser et stort potentiale i InstallatørGruppen.

Nicolai Norrbom, Partner i FSN Capital Partners, som er investeringsrådgiver for FSN Capital forklarer:

”InstallatørGruppen forener de bedste kvaliteter ved lokal ledelse og kunderelationer med alle de fordele, der er ved at være del af en større gruppe. Det er en forretningsmodel, vi i FSN Capital før har haft stor succes med at bakke op om. Samtidig er det klart, at installatørbranchen kommer til at spille en vigtig rolle i at fremme energieffektiviteten i bygninger, reducere CO2-udledningerne og dermed bidrage til opnåelsen af de danske klimamål. Den grønne omstilling har klar prioritet i FSN Capitals investeringsstrategi, og vi ser et stort potentiale for, at InstallatørGruppen kan tage en ledende rolle her.“

Godkendelse fra konkurrencemyndighederne forventes indenfor 4-6 uger.

Yderligere information:

www.installatorgruppen.dk

Adm. direktør Niels Meidahl
+45 4012 3021
nm@installatorgruppen.dk

Driftsdirektør Peter Frandsen
+45 2753 7300
pf@installatorgruppen.dk

Om InstallatørGruppen 

InstallatørGruppen består fra start af 11 virksomheder indenfor el-, vvs-, fiber, samt ventilations- og kølesystemer. Gruppens mål er at skabe en landsdækkende markedsleder indenfor el, vvs-, ventilations- og kølesystemer baseret på lokal forankring og stærke kunderelationer kombineret med bredt markedskendskab og stordriftsfordele samt systematiske investeringer i bæredygtighed og miljø, arbejdsliv og faglig kvalitet for at professionalisere branchen. InstallatørGruppen ejes af FSN Capital og de enkelte virksomheder og har en samlet omsætning på omkring DKK 1,3 mia.

Om virksomhederne i InstallatørGruppen 

A-Comfort er en moderne kølespecialist, der specialiserer sig i projektering, montage og servicering af køle og energicentraler til komfort-, industri- og serverrumskøl med omtanke for miljøet. Virksomheden, som har kontorer i Køge og Randers, blev etableret i år 2005 af Anders Dam, og har i dag 35 ansatte.

Alvent Ventilation er en af markedets førende leverandører af professionelle ventilationsløsninger. Virksomheden er specialiseret indenfor laboratorie- og renrum til pharma- og medicinalindustrien og leverer desuden ventilationsløsninger til industri, skoler, boligbyggeri, kontorbygninger mm. Energioptimering af både eksisterende og nyopførte anlæg samt bæredygtighed er et stort fokusområde. Virksomheden, som ligger i Rødovre på Sjælland, blev etableret i 1992. Den beskæftiger i dag 38 medarbejdere og 40-80 eksterne underentreprenører. Jacob Hess-Skjærven og Andreas Kjellerup udgør virksomhedens ledelse.

Byens VVS & Blik Odense ApS servicerer boligforeninger, skoler og daginstitutioner, boligudlejningsfirmaer, industrivirksomheder samt private kunder. Virksomheden, blev etableret i 1999 af Thomas Hansen og Torsten Olesen og har 31 medarbejdere. Virksomheden, som har hovedkontor i Odense, dækker hele Fyn og har herudover en mindre afdeling i København.

CH VVS er specialiseret indenfor energioptimering, indregulering, renovering, service samt vedligehold af boligselskaber og ejer- og andelsforeninger. Projekter omfatter stort set alle byggerier fra boliger og kontorer til industribyggeri i samarbejde med kompetente underleverandører samt såvel ingeniører som arkitekter. Virksomheden, som er ejet af Christian Henrich og Brian Valgaard, blev etableret i 2007 og har 54 ansatte.

El Team Fyn beskæftiger sig primært med større entrepriser inden for byggeri, service indenfor bygningsinstallationer og industri, fiber- og datanetværk samt ladestandere til elbiler og solcelleanlæg. Projekter omfatter Kaktus Kollegier med 500 ungdomsboliger, OUH Diabetescenter på 22.000 m2, 700 ungdomsboliger samt en skole på 12.000 m2. Virksomheden, som har lokationer i Odense, Svendborg, Tåsinge og Glostrup, blev stiftet i 2002 af nuværende ejere, Søren Jepsen og Jan Pilegaard, og har 85 ansatte.

GL VVS A/S arbejder primært med udførslen af VVS og ventilation i boligbyggerier i større boligområder samt tag og facade, teknisk isolering og brand- og ventilationsautomatik. Projekter omfatter boliger i Hedehusene, Holbæk og Høje Taastrup, Grønttorvet i Valby samt Bella Center på Amager. Virksomheden, som ligger i Herlev, blev stiftet i 1979, har 65 ansatte og er i dag ejet af Peter Andersen, Henrik Møller og Steen Almsgaard.

Blikkenslagerfirmaet Jesper Hansen ApS beskæftiger sig indenfor renovering og ombygning, herunder varmeanlæg, energioptimering, fjernvarme, gas, varmepumper og solvarme, vand- og afløbsinstallationer, blikkenslagerarbejde, skifertage, mindre entrepriseopgaver samt service og vedligeholdelse – herunder vagtordning 24/7/365. Virksomheden blev etableret i 1987 af Jesper Hansen, og i 2015 indtrådte Stefan Sadowski som partner. Virksomheden arbejder på hele Sjælland og har 40 ansatte. Jesper Hansen VVS har to gazellepriser og har derudover været nomineret til årets læreplads i 2020.

John Jensen VVS beskæftiger ca. 250 medarbejdere inden for service, forsikringsskader, blik og entreprise. Virksomheden har lokationer i Hedehusene, Hørsholm, Kalundborg og i Københavns Lufthavn og udfører vvs-opgaver for erhvervsvirksomheder, boligselskaber, private, forsikringsselskaber, entreprenører, rådgivere og professionelle bygherrer. John Jensen VVS har eksisteret i 60 år og er 3 gange kåret som gazellevirksomhed.

Kjellerup Group udfører alle slags opgaver indenfor VVS og ventilation samt blikkenslagerarbejde i hele Danmark. De udfører både teknikopgaver indenfor VVS og ventilation samt større entrepriser. Derudover udfører de serviceopgaver for private og erhverv, blandt andet montering, servicering og reparation af gas- og olieinstallationer, varmepumper, jordvarmeanlæg, fjernvarme, industrianlæg, boligforeninger samt blikkenslagerarbejde. Virksomheden, som har hovedsæde i Silkeborg og ca. 140 ansatte, blev etableret i 1998 og er ejet af hovedaktionær Claus Egholm og partnerne Dan Topp, Lars Thomsen og Mathias Bendz.

MH Elektric beskæftiger sig med både el og vvs inden for service, renovering, nybyg & anlægsopgaver samt områder såsom fiber- og datanetværk, solpaneler, ladestandere, energioptimering og belysning. Virksomheden, som har lokationer i Kvistgård, Gilleleje, Frederiksværk og Kastrup, blev etableret i 2004 af Mark Hansen og har 60 ansatte.

Wecon arbejder med ydelser indenfor netværksinfrastruktur, herunder fiber- og kobberkabelinstallationer, elinstallation, offshore fiberarbejde primært på vindmølleparker, kabeltræk, fibernet og meget andet. Virksomheden, som blev etableret i 2003 og ejes af Michael Hjørngaard Jørgensen, Sonny Nielsen og Anders Dufour, har lokationer i Karlslunde, Horsens og Odense og har 50 ansatte.

Om FSN Capital Partners 

FSN Capital Partners blev etableret i 1999 og er investeringsrådgiver for FSN Capital-fondene som har EUR 4 mia. under forvaltning. FSN Capital-fondene investerer i vækstorienterede nordeuropæiske virksomheder med en værdi på op til EUR 1 mia. for at støtte yderligere vækst og udvikle virksomhederne til mere bæredygtige, konkurrencedygtige, internationale og rentable enheder. FSN Capital har forpligtet sig til at være ansvarlige investorer og have en positiv miljømæssig og social indvirkning på hele porteføljen.

FSN Capital Partners har et team på omkring 80 personer fordelt over Oslo, Stockholm, København og München, foruden en række industrirådgivere med omfattende brancheerfaring.

Tilbage til oversigten